KÁVÉKÓSTOLÓ

A kávékészítésről és a kávézókról

Török kávé, akkor irány a KELET!

 

Török kávé, akkor irány a KELET!

Kelet Kávézó és Galéria

 

Egy évvel ezelőtt két srác valami „divatosat” akart csinálni, ezért kávézót nyitottak.

Henrik szociológusként korábban alaposan tanulmányozta a vendéglátást, Tibor földrajztanár, idegenforgalmi manager, tanult fotós és dolgozott külföldön vendéglátó iparban is.

Kellően „kiegyensúlyozott” páros.


Mi lett az álmukból? Egy igazi Kávéház. Olyan hely, ahová egyszerűen „csak” jó beülni.

De ennél sokkal több. Találkozóhely, „tanulószoba”, képgaléria ingyenes könyvcsere lehetőséggel, minőségi külföldi szaklapokkal, kulturális programokkal.

A Kávékóstoló csapata nyitás óta jelen van és figyelemmel kíséri a kávé „karrierjét”, amely nagy ívet futott be. A Casino Mocca mikropörkölő termékeivel dolgoznak a kezdetek óta, nem váltogatják a „beszállítókat”. Így, van alkalom, idő arra, hogy egy-egy tételből a maximumot hozzák ki.  Remek presszó alapú italokat fogyaszthatunk, de a BREW bár is kifogástalan.

A baristák képzettsége, gyakorlottsága az egy év alatt beérett (talán kiemelhetjük az egyik leghosszabb ideje jelen lévő és maximális odafigyeléssel és szakmai hozzáállással dolgozó Sára Katát).

Tibor szavaival élve: „a legfontosabb 'eszköz' a minőségi kávé.” A mentorálást a Casino Mocca csapata végzi, így természetes, hogy a szokásos italokon felül a városban talán egyetlen helyen kaphatunk igazi, kiváló minőségű török kávét.

Ne valami zaccos, keserű, cukros italra gondoljunk!

Kiss Zoltán Cezve/Ibrik világbajnok eljárása alapján készült „szűrt” italt kóstolhatunk, amely a maga természetes módján „hódít”.

Kóstoljátok meg Ti is!

 

Ja, és boldog születésnapot!

 

 

0 Hozzászólás

Higgs Field / Cafe Mező galéria-kávézó

 

HIGGS FIELD


Egyrészt egy elmélet

Peter Higgs Nobel-díjas tudós szerint ez a mező kitölti az univerzumot, és ez a mező a feltétele annak, hogy a részecskék tömeget nyerjenek, illetve bármi keletkezhessen.

 

Másrészt egy GALÉRIA-KÁVÉZÓ­­ –

Higgs Mező / Cafe Mező galéria-kávézó, melyet Adamkó Dávid képzőművész a Bazilika szomszédságában a Hercegprímás u. 11-ben nyitott és párjával Ferencz Emmával együtt vezet.

 

 


 

Bár a művész elsősorban egy új művészeti ágra, a video- és installációművészetre fókuszál, mindenképpen szólnunk kell a „háttérben” csendben meghúzódó kávézóról.

 

A vendéglátó főiskolai végzettséggel is rendelkező tulajdonos és párja az igényesség, és a magas minőség jegyében választották a magyar „kávés” bajnokok tulajdonában lévő Casino Mocca startup micro pörkölő termékeit, melyekből (Gaggia  gépen) gondosan elkészített eszpresszót és eszpresszó alapú italokat, továbbá filter-kávét (aeropress eszközzel elkészítve) is kóstolhatunk. (Ezen a helyen a KV „fanatikusok” is otthon érezhetik magukat.)

 

A KÁVÉKÓSTOLÓ csapata nagyon ritkán ír ételekről, ill. nem KV alapú italokról, de itt ez most kihagyhatatlan.

Mind az egyedi, helyben készült, máshol nem kapható szendvics különlegességek (nekünk a „zöldséges„, lett a nagy kedvenc) mind pedig a frissen facsart gyümölcs és zöldséglevek azt a magas gasztronómiai színvonalat képviselik, amely igazán jól „passzol” az igényes  KV-hoz.

Legyen szó ebédről vagy uzsonnáról, mindenképpen tökéletes választás.

Azt pedig mindenki fejtse meg, hogy mi a titka (mert van titka!) az itt készült és sokak által kedvelt frissen facsart narancslének!

Mi már tudjuk!

0 Hozzászólás
Címkefelhő
Feedek
Megosztás