HACIENDA LA ESMERALDA

 

Erről a panamai farmról származik a dániai COFFEE COLLECTIVE pörkölő kávéja a”Hacienda La Esmeralda Special”, mely jelenleg a „világ legjobb kávéja” címmel büszkélkedhet.

Mitől is kaphatta ezt a megtisztelő jelzőt?

A pörkölő cég az alábbiak szerint jellemezte ezt a kávé különlegességet.

Intenzív jázmin, citrus és bergamott aroma, mézes édesség, hosszú savasság, könnyed krémes utóíz.

Ez a kávé talán a legfigyelemreméltóbb, legaromásabb kávé a világon.

A Peterson család Hacienda La Esmeralda farmján termő, Geisha variáns, melynek elképesztően intenzív virágos aromája van.

A „Special” névvel illetett variáns (mely 1600 méter magasan, hűvös klímában terem) – csak saját árverésükön kapható, melynek ZÖLD kávé ára 43,5 USD/lbs, ami az átlag kávéár 20szorosa. (1 lbs= 0,45kg)

Ezt a kávét 2014 februárban szüretelték.

Kis tételekben nagyon világosra pörköltük, hogy minél inkább megjelenjen a frissesség és az élénk aromák.”

A KÁVÉKÓSTOLÓ csapat tapasztalatai az alábbiak szerint összegezhetők:

Sziporkázó savak – citrus, bergamott - bombázták a szájüreget, miközben a háttérben szélesebben elnyúló, testesebb, selymes csipkebogyó ízek domináltak.

Ezen íz anyagok kellemesen harmonikus egységet alkottak az italban, közepesen hosszú utóízzel.

Ebből a nemes anyagból az Espresso Embassy „nagykövete” Várady Tibor készítette el számunkra V60 eszközzel ezt a felejthetetlen filterkávét.

Köszönjük a lehetőséget, hogy ezt a kávé ritkaságot megkóstolhattuk!