Nyomós oka volt annak, hogy a KÁVÉKÓSTOLÓ ilyen hosszú ideig nem jelentkezett.

Tavaszi – nyuszis – 1 hetes kirándulást tettünk az európai „leg”-ek városába, Londonba.

 

Itt van ugyanis a világ legforgalmasabb repülőtere ( a Heathrow,) a világ legnagyobb pénzügyi központja a City (New York mellett), ez  a város rendelkezik Európa legtöbb egyetemével (43), itt a legmagasabbak az ingatlanárak az egész világon, ez az EU legnépesebb városa (9,675 millió fővel), és itt üzemel a világ legrégebbi, és a vonalak összhosszúsága szerint a legnagyobb metrója. Ja, és hogy el ne felejtsem, itt forgatták az „Igazából szerelem” c. romantikus vígjátékot.

 

Utazásunknak 2 fő célja volt. Újra látni London nevezetességeit és lehetőségeinkhez képest  minél többet meglátogatni London legjobb kávézóiból.

Választásunkban a 2014-es „THE LONDON COFFEE GUIDE” azaz a londoni  kávékalauz volt  segítségünkre. A benne található 150 helyből – melyből 12 pavilon/kiskocsi- 11 helyet látogattunk meg.

 

Látogatói listánkat több szempont szerint állítottuk össze, úgymint milyen értékelési pontot kapott a hely (5-ből legalább 4,5 legyen!), van-e a leírásban valami egyedi, ami miatt meg kellene nézni (pl. borbélyüzlettel közös térben üzemeltetett kv-zó), van e benne mosdó (nem is hinnénk milyen fontos) és wifi, ill. az sem baj, ha lehetőség van finom, helyben készült meleg étel elfogyasztására, és ha lehet, akkor még a TOP 30-ban is legyen benne.

Ezeket a helyeket szeretnénk bemutatni nektek az elkövetkező hetekben.

Higgyétek el, érdemes lesz velünk tartani!

Annyit azonban már most elárulhatunk, hogy a hasonló elvek alapján működő magyar kávézók (és kávépörkölők) bátran felvehetik a versenyt londoni társaikkal.