MANTRA KÁVÉZÓ

 

A Kávékóstoló csapata a napokban a Mantrában járt. Zárás előtt nem sokkal érkeztünk.


A mini-bár tele volt. Gyorsan végig futottuk a kínálatot, amely az évszaknak megfelelő és bőséges volt. A választás a „szokásos” presszóra és egy filterre esett.

A filter érkezett először, de nem a hagyományos módon. Két konyakos pohárban, jégre töltve. Már a készítés során lehűlt az ital, mivel eleve jégre csepegett. Fenséges ízek és gyönyörű színek jelentek meg a kávéban.

A presszó is hibátlanra sikerült, bár a duplát kettő csészében kaptam ( így alkalmunk volt a készítés egyéb paramétereinek precízségét, kiválóságát is konstatálni). Ezt koronázta egy hidegfúziós ital (ami már több órán át csöpögött), melynek mély aromái kellemesen selymesen simogatták garatunkat.

A kávékban főszerepet játszó Casino Mocca alapanyag is dicséretet érdemel.

Koffeinnel megtelve (csak a filter 38 grammból készült!), zárás után próbáltuk feldolgozni kellemes élményeinket a szomszédos halasnál.

Kik készítették italainkat? … Pálvölgyi Krisztián (egykori Tamp&Pull II frontembere) és unoka testvére, akik egy-ugyanazon a napon arra ébredtek, hogy saját kávézót kellene nyitni.

És mit is jelent a MANTRA szó?

„A MANTRÁK… ismétlése a testi, lelki gyógyulást egyaránt elősegíti. Ez egy olyan ősi módszer, melyet Indiában, már több évszázada használnak a mindennapi problémák enyhítésére. A napi stressz, és a vele járó feszült állapot is könnyen oldódik általa. A stresszes állapot oldása  pedig elősegíti a lelki problémák megszűnését.” Olvassuk csak ezt még egyszer, de most a MANTRA szót helyettesítsük KÁVÉ-val...