Ebben a laborban nem kell sorszámot húzni.  KÁVÉLABOR - Zalaegerszeg

 

Kávés körökben gyorsan terjed a hír, ha új kávézó nyílik. Most nem Zürichbe, hanem Zalaegerszegre utaztunk.  A Kávékóstoló csapata régóta várta ezt a pillanatot, amikor Nyugat- Magyarországon megjelenik a fogyasztói igény egy színvonalas kávézóra.  Az igényt kielégítendően Németh Endre (Bandi) álmodott egy nagyot. Régi kávézóját a plázában maga mögött hagyva létrehozta Zalaegerszegen azt, ami a régió, de mondhatnánk, az ország egyik legmenőbb helye lett:

A Kávélabort.

Ezen a helyen egyesül az építészet, a minőségi gasztronómia, a vendéglátás, a kávé szeretete, a kávékészítés tudása.


Kávékóstoló csapata csak rövid ideig tudta megőrizni inkognitóját. Hamar kiderült jövetelünk igazi oka.

Bandi szeretettel fogadott és mutatta be a több mint 80 négyzetméteres üzletet, amelynek kialakítása a mostani új (modern) irányzat szerint történt. Tágas belső tér, ideális elosztásban az asztalok.  Igény szerint kis szélvédett teraszon is lehet ülni. A pult előtt helyet foglalók szemmel követhetik a kávé készítés minden mozdulatát.

 

És hogy mi készül? Ami szem szájnak ingere.

Filter (V60, aeropress, chemex) és  a  kétkaros Dalla Corte gép segítségével a presszó alapú italok. Nagy örömünkre frissen facsart zöldség és gyümölcslevek is nagy választékban szerepelnek az itallapon . Aki megéhezik, ne aggódjon, mivel kiváló alapanyagokból helyben készülnek a szendvicsek. Az édes szájúaknak pedig jöhetnek a professzionális sütemények, akár paleo változatban is.


Bennünket a kávé és annak elkészítése érdekelt a legjobban. Bandi és régi kollégája Tibor közel 10 éve a Barista Hungary-nál tanulta a szakmát. Nyitás előtt pedig már hárman - Enikővel kibővülve - a Tóth Sándor  (Lucky Cap) nevével fémjelzett iskolában készültek a Kávélabor nyitására.  Meggyőződésünk, hogy jó eredménnyel vizsgáztak, hiszen gyakorlott mozdulatokkal, nagy technológiai fegyelemmel, precízen készítették a vendégek italait.


Alapanyag szempontjából mind az olasz, mind az újhullámos vonal jelen van, 70-30 %-al az újhullámos javára. A felhasznált kávék egy szekszárdi pörkölőben (Lucky Cap) készülnek a Kávélabor ízlésvilágának megfelelő profillal, amit a kávézó helyben csomagol és forgalmaz.

Különleges színfoltja a helynek, –  és ezt másutt még nem tapasztaltuk – a baristák egyen „munka ruhája”, egységes megjelenése, ami tovább erősíti bennünk a minőség érzetét.


Meg kell jegyeznünk, hogy aki egyszer ide betér, nem szívesen adja át helyét másnak, mind tovább szeretné élvezni a kávé adta gyönyöröket. Lehet, hogy lassan mégis sorszámot kell húzni…?