IL BACIO DI STILE

 

Mai kávétúránk spontán alakult. Az előre kinézett hely bezárt mielőtt megvizsgálhattuk volna. Az Andrássy útról elsétálva a Bazilika előtt, az Október 6. és a Zrínyi utca sarkán lévő olasz TG ITALIANO étteremre esett a választás. Itt csak azt jegyezném meg, hogy a prémium kategóriás KV forgalmazóknak vannak még a piacon részesedési lehetőségeik. A helyről itt olvashattok:

https://www.facebook.com/pages/Coffeetour/831063073586346?hc_location=timeline

Kellően emelkedett hangulatban megbeszéltük a napi KV élményeket, így Anikó beszámolt arról, hogy a IL BACIO DI STILE-ban ivott kávét nemrég. Gondoltam egy KV nem KV, irány a gyönyörűen felújított magyar tulajdonban lévő divatház. Régebben teszteltem már, de a visszakóstolásnak most jött el az ideje. Szeretem a Don Cortez ízét. Szeretem, ha kinyitják előttem az ajtót és köszönnek. Szeretem a csillogást.


A szokásos trükk, a gép oldalában lévő székre ültem, így látom a folyamatot. Imádom nézni, ahogy más dolgozik… Illedelmes fogadtatás, rögtön szendvicsfalatkákkal és olivabogyó tállal kínálnak. Gyönyörű gesztus. A kávé elfogyasztását követően jött a kérdés:

-          Uram, hogy ízlett a KV?

-          Őszintén kérdezi?

-          Igen.

-          Sajnos most nem ízlett, túl keserű volt.

A Barista nem vágott sértődött arcot, nem tett megjegyzést, kérdő szempillantását viszont éreztem. Az őrlőn kellene állítani, mondtam, a 44 másodperces lefolyás túl hosszúnak tűnik. És együtt beállítottuk. Örülök, hogy segíthettem, örülök, hogy az utánam érkező vendégek tényleg gyönyörködhetnek a Don Cortez varázslatos ízében és látványában.