Aeropress bajnokság 2016

 

A múlt hét szombati nap (2016.04.02) nem csak az amatőr baristáknak, de az AeroPress szerelmeseinek is izgalmas perceket tartogatott, hiszen a Marionett Craft Beer House adott helyet az aeropress.hu szervezésében lebonyolított versenynek is.


A hely impozáns, a terem mérete a versenyhez ideális volt. A 27 versenyző 14 órakor sorakozott fel „névsorolvasásra”. Ezt követően indult a verseny, ahol egyszerre hárman álltak asztalhoz és készítették a „Black Sheep” pörkölő KENYA KAIGURI kávéjából az italt.
Öröm volt nézni, ahogy a versenyzők különféle eszközök segítségével dolgoztak. Egy eszköz – az aeropress készülék azonban senki asztaláról sem hiányozhatott. A cél egy volt: a "legfinomabb kávé" elkészítése.


Ennek érdekében mindenki a tőle telhető maximumot nyújtotta. A zsűri „vakkóstolásos” döntése értelmében a 2016-os bajnok Akócs Levente, a Tamp&Pull baristája lett, ő képviseli hazánkat a dublini VB-n. Második helyen végzett Bene Anita a Black Sheep baristája, a bronz plasztikhengert  pedig Vid Ricsi vihette haza rendkívül higgadt és nagy rutinnal végzett munkájának eredményeként.

Közkívánatra blogunk tartalmaz egy fotóalbumot is, ahol jobb felbontásban több képet is megnézhettek (katt a link szóra!):

LINK